Onze nieuws en info blog
Het laatste nieuws en informatie over Padel.

PADEL DEBUTEERT OP EUROPESE SPELEN IN 2023

De Europese Olympische Comités (EOC) zijn verheugd aan te kondigen dat de snelgroeiende sport Padel is toegevoegd aan het programma voor de derde editie van de Europese Spelen, die in 2023 in Polen zal plaatsvinden.

Het is de eerste keer dat Padel deelneemt aan een groot multi sportevenement sinds de oprichting van de International Padel Federation (IFP) in Madrid in 1991. De racketsport wordt in meer dan 90 landen over de hele wereld gespeeld, met de grootste aanhang in Europa en Zuid-Amerika, in het bijzonder Argentinië en Spanje. De Internationale Padel Federatie (FIP) telt momenteel 51 nationale federaties als leden.

Padel wordt meestal gespeeld als dubbelspel op een baan omsloten door glazen wanden. Padel is een snelle en zeer atletische sport die gewoonlijk wordt aangeduid als een kruising tussen squash en tennis.

Tijdens de European Games Kraków-Małopolska zullen 64 van de beste Padel-atleten in Europa strijden in herendubbel, damesdubbel en gemengd dubbel gedurende vijf wedstrijddagen. De deelname van de sport aan de Spelen zal een uitstekende kans zijn voor de leidende spelers van Europa om hun sport aan een nieuw publiek te laten zien.

De voorzitter van de European Games Coordination Commission Hasan Arat (TUR) verwelkomde de sport in het Games-programma en zei: “We hebben de European Games altijd gezien als een kans voor inclusie en innovatie, en de toevoeging van Padel in 2023 naast de meer gevestigde Olympische sporten zijn daar een goed voorbeeld van. Ik ben ervan overtuigd dat Padel een populaire toevoeging aan het programma zal blijken te zijn en een nieuw publiek zal aantrekken voor de sport en voor de Europese Spelen. "

FIP-voorzitter Luigi Carraro zei: "Ik wil de Europese Olympische Comités bedanken voor het verwelkomen van Padel in het sportprogramma van de Europese Spelen Kraków-Malopolska 2023."

“Dit is een historisch moment voor de Internationale Padel Federatie, onze aangesloten federaties, onze atleten en - ik weet het zeker - alle Padel-liefhebbers; meisjes en jongens, vrouwen en mannen die onze sport beoefenen met groeiende passie en enthousiasme. Ik weet zeker dat we zullen bijdragen aan het succes van de Europese Spelen en we kijken ernaar uit om er deel van uit te maken.”

De Europese Spelen zijn het belangrijkste multi sportevenement van het continent voor topsporters en worden om de vier jaar gehouden. Padel is de 15e sport die wordt aangekondigd voor de Spelen in Krakau-Małopolska, samen met 3×3 basketbal, boogschieten, badminton, strandhandbal, boksen, kanoën, fietsen, karate, moderne vijfkamp, ​​muaythai, schieten, sportklimmen, taekwondo en triatlon. De komende weken worden er nog meer sporten aangekondigd.

Bron: eurolympic.org (26 mei 2021)

Lees het originele artikel (Engels)