Onze nieuws en info blog
Het laatste nieuws en informatie over Padel.

GroenLinks wil dat per direct gestopt wordt met de aanleg van nieuwe kunstgrasvelden. Dat zegt Kamerlid Suzanne Kröger in een reactie op het nieuws dat TUF illegaal tientallen kunstgrasvelden in Gelderland dumpte.

Kröger zag de dronebeelden die ZEMBLA maakte van het gedumpte kunstgras. "Dit nieuws is de druppel", aldus Kröger.

Het kunstgrasrecyclingsbedrijf TUF in Dongen heeft het afgelopen jaar zeker vijftig afgedankte kunstgrasvelden met rubber korrels gedumpt op twee plekken in Gelderland. De gemeente  Maasdriel wil de velden weg hebben. De eigenaren van de twee terreinen waar het kunstgras ligt, riskeren een dwangsom van 30.000 euro als het afval niet verwijderd is voor 25 december.

'Probleem wordt alleen maar groter'
Kröger: "De puinhoop rond de kunstgrasvelden blijkt iedere keer nog groter dan gedacht. De staatssecretaris moet ingrijpen en zorgen dat alle bestaande matten goed verwerkt worden. GroenLinks diende hier eerder een voorstel over in. Want dit probleem lost niet zichzelf op en wordt alleen maar groter. Er moeten geen nieuwe velden meer worden aangelegd totdat de boel op orde is."

TUF kwam in september in opspraak na de ZEMBLA-uitzending ‘De kunstgrasberg’ waaruit bleek dat het bedrijf structureel milieuregels overtreedt en de velden niet recyclet maar zonder vergunning opslaat. …

Lees hier het hele artikel op zembla.bnnvara