Onze nieuws en info blog
Het laatste nieuws en informatie over Padel.

nrc padel tennis 2.0

Racketsport Gisteren begon in Rijswijk het EK padel, een spectaculaire sport die in opmars is in Nederland.

Hij is eigenaar van twee goedlopende horecazaken, werkt honderd uur per week, heeft een leuke vrouw en twee kinderen. En toch, een paar jaar geleden dreigde Marcel Bogaart (43) in een midlifecrisis terecht te komen. „Als je bijna veertig bent ga je denken: wat is het doel van het leven? Een nieuwe vrouw en auto, nee, daar zat niet de behoefte.”

Op vakantie in het Spaanse Alicante, vier jaar geleden, vindt hij de oplossing: padel. „Ik was meteen verslaafd.” De racketsport zit ergens tussen squash en tennis in, met een (tennis)baan die omringd wordt door een kooiachtige constructie met glazen wanden, waardoor de bal telkens terugkomt in het speelveld. Een spektakelspelletje, met lange, freaky rally’s. Bogaart, die jarenlang op hoog amateurniveau tenniste: „Ik dacht: dit is veel leuker dan tennis.”

Padel slurpt sinds die kennismaking veel van zijn vrije tijd op. „Toen ik veertig werd, vroeg mijn vrouw wat ik voor mijn verjaardag wilde. Ik wilde naar Barcelona. ‘Hartstikke leuk’, zei mijn vrouw, ‘dan gaan we met z’n tweeën’. Nee, zei ik: ik wil vier volle dagen padelen.”

Bron: NRC.nl

Lees het hele artikel